Pages

Saturday, March 2, 2013

Goa - osa 1


Taikayö


Minä tunnustan olevani overland matkaaja.

Minusta on hienompaa taittaa matkaa maata pitkin kuin tylsästi lentokoneessa. Maata pitkin mennessä ei pääse unohtamaan kuinka kaukana kotoa sitä ollaankaan. Lentokone ja maanalainen metro vie matkan pois matkustamisesta ja jättää vain määränpäät jäljelle. Yksi iso elämys oli viime yön bussimatka. Päivä Dubaissa ja päivä Mumbaissa ilman unta, sitten kahden päivän likaisena yöbussiin nukkumaan. Kun bussi nytkähti liikkeelle ja ilmastointi sai pienen vuoteeni optimaaliseen lämpötilaan, suljin silmäni ja vaivuin syvään tajuttomuuden tilaan. Pahimman unentarpeen mentyä ohi, todellisuus ja uni alkavat sekottua. Bussi kiihdyttää kadunvälejä aina seuraavaan risteykseen asti, tuplatöötäten naapuribussin ohituksen merkiksi. Naapuribussi tööttää takaisin ja meidän bussimme natiivit keskustelevat tasaisella puheensorinalla hindiksi ja aina väliin kuuluu hennonhieno naisellinen hihitys sekoittuen mystisen maagiseen E-duurissa menevään miehisempään naurunkakatukseen. Samanlainen tajunnat räjäyttävä delirium sekava fiilis on viimeksi ollut Mongoliassa kolmen syömättömän päivän jälkeen. Jännä vehje noi aivot. Niiltä kun vie unta tai ravintoa, niin alkaa meneen systeemit sekaisin.

Näin syntyi myös taikayö.

Arabian taika


Aamukympiltä unenpöpperössä mut potkitaan päätepysäkillä bussista ulos helteeseen.

Laitan kengännauhat kiinni ja menemme läheiseen raflaan aamupalalle ja vessaan. Tai niin me luulimme, mutta kielimuurin vuoksi aamupala jää chai kuppiin ja vesipulloon. No ei se mitn, käytämme wc-palveluita ja etsimme pihalta taksin ja hyvin lyhyen neuvottelun jälkeen sovimme 900 rupiaa hinnaksi majapaikkaamme ja eikun baanalle. Eka havainto on että täällä on skoottereita ja motskareita, eikä juuri ollenkaan autoja. Ja paljon ruskeita ja punaisia länkkäreitä mopoillaan. Tapaamme Shanti Agondan, tuon kahden työkaverini suositteleman majatalon, isännän, Bobbyn. Lounaan ja ah niin ihanan mangolassin jälkeen saamme mökin ja heitän rinkan pedille ja lähden Arabian mereen pesemään kolmen päivän hiet ja liat pois.

Elmo on nyt Intiassa ja Goalla.

Taloussanomat tiedottaa


Noista valuutoista varmaan monella elmon lukijalla menee matikkapää sekaisin.

Eli lyhyt selitys paikallaan. Kokeneille maailmanmatkaajille raha on vain vaihdon väline ilman tunnesiteitä. Jälleen kerran Tropicoa (kun en itseänikään kehtaa lainata) lainaten "mitäs nää vihreät olikaan, ai kymppejä...". Menee kruunut eurot, dirhamit, rupiat, rämpylät dollarit ja taalerit sekaisin, joten itsellenikin muistin tueksi tähän tärkeimmät kurssit ylös. Nyt kun toi ykköskännykkä ja sen reissuvalmistelut meni sen sileän tien kännykkäremontissa.  
  • 68 INR = 1 EUR
  • 5.6 AED = 1 EUR

En ole yhtään seurannut rahan kulutusta. Tuhat dirhamia on käytetty Dubaissa. Intian kulutusta en ole seurannut. Nostin matkakassasta sormituntumalla noin puolet lompsaan ja kaulapussiin. Loput jäi salaiseen paikkaan keskelle rinkkaa, pyykipussissa. 

Täytyy muistaa ottaa pois kun vie pesulaan ettei tule rahanpesusyytöstä.

No comments:

Post a Comment