Pages

Tuesday, April 23, 2013

Delhi - Paharganj

Viimeinen junamatka


Viimeinen junamatka toi minut Chandigarhista New Delhin rautatieasemalle. Junasta bongattuja loossikavereiden katseita voisin kuvailla sanoilla uhmakas, toiveikas, huolestunut tai pelokas, utelias, keskittynyt ja väsynyt. Itse olin lähinnä väsynyt. Joku nainen myi kympillä siunauksia, juuri kukaan ei ostanut, mutta yhdessä penkissä istui kaksi nuorta poikaa. Molemmat osti kympin siunauksen. Näköjään monet matkustavat sleeperissä ilman lipputulostetta, näyttävät konnarille vain henkkarit joiden nimi mätsää konnarin papereihin. Ja minäkin kahdesti jo olen hätäpäissäni etsinyt viimehetken nettikahvilaa, jotta saan tulostettua lipun. Tieto on valtaa, ja nyt teilläkin on pieni pala lisää valtaa. Olkaat hyvät.

Hotellin etsintää


Received with thanks, 3000 rupees, only.

Olin taas toteuttanut reissussa kehittynyttä majoitustaktiikkaani ja olin varannut ekan yön netistä Hotel Sheltonista ja seuraavan päivän puolikkaan käytin paremman hinta/laatusuhteen etsimiseen. Paharganj markettikatu ja reppureissaajien getto on ihan New Delhi rautatieaseman vieressä, joten rinkka selkään ja kävelemään. Pari hännystelijää yritti kaupata "juuri tällä viikolla avattua" uutta hotellia pilkkahintaan, mutta puhuin sille vain suomea koko ajan. Kaveri osoitti älykkyytensä ja tunnisti puhumani kielen ja heitti viimeisen oljenkorren... "ah, puhut venäjää, tule meidän hotelliin, meillä on muitakin venäläisiä". En mennyt vaan kävelin sen kummemmin häiritsemättä Sheltoniin ja ajattelin tehdä hintavertailun ja pyysin saada nähdä halvan ja paremman huoneen. Halvasta pyysivät 700 ja paremmasta 1000. Olin kuitenkin netistä varannut ilmastoidun huoneen 1200:lla, joten paljastin testanneeni heidän hintamoraalia ja viiksiniekat teeskentelivät hieman loukkaantunutta. Ja eikun hotlan kattoterasille päivälliselle. En ole junan ruokia nimittäin syönyt sen jälkeen kun olin puoli viikkoa kipeänä Kolkatassa.
Kattoterassin näkymät

Seuraavana päivänä lähdin kiertämään alueen lukuisia hotelleja paremman diilin toivossa. Semmoinen sitten viimein löyty Silver Shine:sta, wifi:llinen suht siisti ilmastoitu huone 800:lla. Nähtyä tuli myös Hari Piorkon todella hieno wifillinen ilmastoitu huone 1300:lla, Sonun huone, joka oli Silver Shinen tasoinen 1000:lla, Lord's Hotel pyysi 650 ilmastoimattomasta wifittömästä luukusta, Aura Palace 500, oli siisti ja ilmastoitu, ei wifiä. Bombay's Orient Plaza tjsp pyysi 400 likaisesta murjusta, onneksi heillä oli myös kattosviitti 600:lla. Sviittiin kuuluu kaks parveketta, TV ja melko paljon likaa. Kieltäydyin kohteliaasti. Hotel Payal:lla oli siedettäviä wifillisiä luukkuja 600:lla. Lisäksi kävin Navrang nimisessä halpapaikassa, joka tarjosi ikkunattomia sellejä, joissa oli ainoastaan sänky. WC- ja suihkupalvelut käytävällä jaettuna muiden asiakkaiden kanssa. Tästäkin sellistä pyysivät 350 ilman tinkausta. Oikea hinta olisi ollut varmaan viiskymppiä tai satku.

Kyllä ne kehtaa.

No comments:

Post a Comment