Pages

Monday, April 8, 2013

Kama Sutra

Temppeleiden länsirypäs


Zen hotellilla aamupalani keskeytti opas, joka oli saapunut puoli tuntia liian aikaisin.
Temppelialuetta

Khajuraho on Chandra kuujumalan pojan perustamassa kaupungissa on aikanaan ollut 85 temppeliä, nykyään vain n. 25 on pystyssä. Näistä vain yksi on hindujen aktiivikäytössä palvontapaikkana, muista on kadonnut pyhä energia jonkun patsaan rikkoutuessa. Tämä kallis (750 INR / 2h), mutta hyvä opas tiesi kuitenkin paljon ja kertoi huumorilla temppelin ja Khajurahon historiasta ja mytologiasta. Pieni osa inkkareista uskoo tantraan eli että valaistumiseen (engl. enlightenment) voi päästä joko joogalla eli spirituaalisella harjoitteella tai bhogalla eli fyysisellä nautinnolla. Pari kolme temppeliä kierrettiin ulkokautta myötäpäivään samalla kun opas esitteli noita kiveen hakattuja sarjakuvia sen ajan elämänmenosta liikenneruuhkineen, sotineen, musiikkeineen ja orgioineen.

Pidemmittä puheitta, saanko esitellä muutaman veistoksen valokuvin.
Elefantti kuvastaa voimaa. Ihmisen antaessa käskyjä korvaan, voima on hallittu
Veistäjän huumorintajua. Tuhansista elefanteista vain yksi katsoo vierellensä hymyillen.
Alin rivi: dhoba, keskimmäinen rivi: yoga, ylin rivi: valaistunut henkilö

Ylempänä ikiaikainen liikenneruuhka (moderni versio olisi prätkillä), alempana sota
Pari patsasta on kadonnut jonnekin, vain interlocking mekanismi näkyy
Vasemmalla mies viettelee naista puolisokseen, oikealla nainen on matkalla äitinsä luokse riidan päätteeksi miehen yrittäessä estää ja lepyytellä.
Fyysisen rakkauden aakkosista muutama numero.

Hotellin vaihto


Temppelikierroksen jälkeen passitin oppaan matkoihinsa, vaikka se halusi välttämättä mut saattaa takaisin hotellilleni. Kävellessäni poikkesin samalla eilisiltana tiedustelemaani Hotel Surya:an varmistamaan että saan vielä huoneen samaan hintaan eli 400 INR/yö ja internetti (150 INR / 24h siihen päälle. Huone on viihtyisämpi, koska siinä on parvekkeelta puutarhanäköalat. Zen Hotellilla ei ole näköalaa eikä muutenkaan inspiroiva ympäristö. Tosin olivat vielä omistajalta varmistaneet että voivat tarjoata 400 INR/yö ja tunti ilmaista internettiä per päivä siihen päälle.
Olin kuitenkin jo vaihtopäätökseni tehnyt eli inspiroivampaan ympäristöön, jossa en ole ainoa asiakas -> vähemmän myyntipuheita ja "kaveerausta" henkilökunnalta. Juuri sitä omaa rauhaa, mitä nyt kaipaankin. Ja nettikin toimii yöllä, että saan parisuhdetta ylläpidettyä.

Zen hotellin respan mies ei antanutkaan helpolla periksi ja intti, pyysi ja viimein aneli että jäisin heille, olimmehan jo "ystäviä", siihen kun riittää täälläpäin kun myyntihenkilö aloittaa puheensa "hello my friend" eli "terve ystävä, minulla on sinulle paras hinta". Intialainen haluaa varmistaa kaupan. Se, että onko palvelu tai tuote sitä mitä asiakas haluaa, mitä väliä sillä on.

Sanoin viimein "ystävälleni" jotakuinkin näin: "Alat käydä hermoilleni, enkä kaiken tämän väittelyn jälkeen jäisi tänne vaikka antaisit huoneen ilmaiseksi. Kirjoitahan nyt se loppulasku tai hae pomosi paikalle." Loppulasku ilmestyi varsin vauhdikkasti "ystäväni" viimein ymmärtäessä mistä on kysymys.
Näkymät Hotel Suryan huoneeni parvekkeelta

Tätä kirjoittelen Hotel Suryan puutarhakahvilassa nautiskellen kahvi+vaniljajätski pirtelöä. Mikä ero kahden samanhintaisen hotellin välillä!

No comments:

Post a Comment