Pages

Wednesday, May 1, 2013

Intiaelämyksen viimeisteli Taj Mahal

Tämä on Intia-sarjan viimeinen tapahtumapostaus. Kirjoittelen myöhemmin jotain yleistä Intia-asiaa ja ajatuksia kun olen saanut ne sekavat ajatukset koottua rauhassa.

Delhi



Olin sopinut tapaamisen nähtävyyksien merkeissä norjan työkaverini Guru-jin*) (ja hänen lastensa) kanssa. Siispä 9:30 New Delhin rautatieasemalla treffit ja heti metrolla Red Forttiin. Sieltä takaisin rautatieasemalle, jonne taksi parkkeerattu. Taksilla Qutub minaarille arkkitehtuuria ihailemaan, sieltä kaikkia uskontoja (ja uskomattomia) kunnioittavaan Lotus-temppeliin hiljentymään hetkeksi. India gate ja Presidential palace näkyivätkin auton ikkunasta (jostain syystä näinä päivinä turistien parkkipaikka oli poistettu) matkalla Akshardham:n temppeliin, joka on Guinnessin ennätyskirjassa kokonsa vuoksi. Akshardhamin temppelin ääni- ja valoshow on yksi hienoimmista mitä olen nähnyt. Tämä kolmiosainen tarina kerrotaan todella todella hienosti musiikkiin synkronoitu ja koreografioidulla suihkulähdeshow:lla. Eikä show ole liian pitkä, vain 15min. Okei, puoli tuntia jos esittely ja "puja" eli rukousseremonia lasketaan mukaan. Häpeä Las Vegas!

Qutub minaari
Lotus temppeli

Agra




Delhin jälkeen illallistimme Guru-ji:n kotona, harmikseni en paljoa pystynyt kotona tehtyjä intian herkkuja syömään Delhi bellyltäni eli turistiripuliltani, mutta kaikkea kuitenkin maistelin vähän. Pari tuntia jopa nukuttiin ennenkuin herätyskello repi tunkevalla äänellä tajuntaan yöllä kello 2:30. Kuppi teetä ja keksi aamupalaksi ja kolmelta taksi jo tööttäilikin pihalla. Aioimme ehtiä Agraan auringonnousun aikaan. Sinne myös ehdimme ja Taj Mahalin ja Agra Fortin jälkeen hyppäämme väsyneinä taksiin ja kohti Delhiä. Delhissä kiitän Guru-ji:a keikasta ja toivotan hyvää norjan matkaa. Hotellilla kuulin facebookin kautta, että Agrassa oli ollut iltapäivästä jotain räjähdyksiäkin.
Taj Mahal??
Guruji
Elmoji

Delhi osa 2


Viimeisinä Delhin päivinä otin vain rennosti, käyden välillä kaupungilla nauttimassa kuumuudesta ja muun ajan toivuin hotellihuoneessa ja suunnittelin reissuni seuraavaa osuutta. Vappuaattona oli lennot Delhistä Dubain kautta Adelaideen, jossa minua odotti Elli ja kolea Australian syksy.

*) nimi muutettu

No comments:

Post a Comment