Pages

Wednesday, February 27, 2013

Tuhat ja yksi yötä Dubaissa

Teknologian uhreina



Dodiih, täällä arabimaassa on taas mahdollisuus päivittää blogia ja mikä tärkeintä - facebook statusta :)

Heti suomen jäätyä taakse karman laki iskee takaisin ja toisen kotimaani pääkaupungina kentällä havaitsen että ykköskännykkäni on lentänyt henkisesti muihin galakseihin, kun se ei enää käynnisty ollenkaan. No, onneksi on kakkoskännykkä millä saa hätätapauksessa yhteyden sheikkiin. Norwegian halpalentoyhtiö mainosti lennonaikaista wifi, mikä ei kyllä mulla eikä Tropicollakaan toiminut. Vieressä istuneet norskit kyllä surffaili tableteillaan melkein koko ajan. Liekö sitten suomirasismia, oltiin sentään kuitenkin ainoat "ulkomaalaiset" (ei arabi eikä norski) koko koneessa. Lentokoneen melkein herkullisen tikka masalan jälkeen ei tarjottukaan purkkaa vaan omega-3 kapseleita, uudella freesillä maulla. Oli hyviä, melkein kun karkkia. Kyllä ennen vanhaan kalanmaksaöljy ja muut lääkkeet maistu PAHALTA!

Arabiemiraattien kuustoistakaistaisessa passintarkastusjonossa kesti vain puoli tuntia ja pian oltiin taksijonossa ja hotellissa elpymässä reissun "rasituksista". Matkakumppanini Tropico päivitti blogiaan ja iso paha G-alkuinen palveluntarjoaja päätti että kun kerran sinne arabiaan olet mennyt, niin kirjoita sitten kuin arabit.

Varsin hauska lopputulos on nähtävissä täällä.

Sheikit ja minä


Ekana päivänä käytiin Dubai Mallissa ja siellä Burj Khalifassa, jossa tietty otettiin pakollinen photoshoot kun kerrankin etelän vares on näinkin kaukana kotoa.
Burj Khalifa photo

Making of Burj Khalifa photo

Eihän sitä kukaan ilman kuvaa usko. Saksalainen miespariskunta näki meidän photoshootin ja pyysi ottamaan heistä yhteiskuvan. Liekö mun valokuvaajantaidot vai vaan helkutiin raskas kamera kiinnitti heidän huomion. Dubaissa ei muuten ole yhtään varasta, mullakin on kolmen tonnin kamera kädessä koko ajan, inkkarit ja muu halpatyövoima kattoo vähän että mikä tuokin. Sheikit kattelee että mikä tuokin, olis ostanu edes kunnon kameran eikä tommosta halpaa canonia. Lisäilen kuvat tähän ja muihinkin postauksiin sitten päivän pari myöhässä tuttuun tapaan. Kuvasaldo oli 450 päivän päätteeksi, siinä saa hetken miettiä mitkä kolme ansaitsee julkisuutta.

Dubai on kylmä kaupunki. Kakstoistatuntia oltiin kylillä ja yhtä tuntia lukuunottamatta koko ajan joko ostarilla, metrossa, kävelyputkessa tms. jääkaapiksi aklimatisoidussa tilassa.

Sheikkejä ei vielä tavattu, yhden suklaasheikin tosin tilasin pitsa arabican kyytipojaksi.

No comments:

Post a Comment