Pages

Monday, February 4, 2013

Elmo mieron tiellä

Työttömäksi ja kodittomaksi

Toisen kerran elämässäni antaudun elämän vietäväksi ja heittäydyn aivan rappiolle. Siis vapaaehtoisesti tyättömäksi. Hui olkoon mikä hulttio minusta on tullut!

No, sallittakoon kuitenkin kootut selitykset lukijan ruudulle näin tiedon valtaväylän aikakautena internetitse kirjoittaa. Eli eli *köh köh* asiahan on nyt niin notta olinhan minä kokonaiset 15kk turskan hajuisessa öljymaassa mustaa kultaa vuolemassa. Kyllä semmoisen urakan jälkeen ansaitseekin pienen loman. Tosin insinöörimarkkinat on juuri nyt kuumana eikä kukaan kolmesta pomostani olisi halunnut mua päästää duunipaikasta edes pois ja toisestakin paikasta kosittiin - vielä tuplapalkalla!

Sanoin kuitenkin ei kiitos tarjoukselle josta eivät järki-ihmiset kieltäytyisi. Elmoa ei tänä vuonna kiinnosta mammona, vaan Nirvana.

Omaisuuden desimointi

Desimointihan keksittiin Rooman Imperiumin armeijassa, jossa tapettiin joka kymmenes sotilas kapinoivista joukko-osastoista sen kummemmin syyllisyyttä tai syyttömyyttä diagnosoimatta.

Olen desimoinut omaisuuttani kaikin keinoin; sitä on heitetty kaksin käsin roskiin; osa on saatu jopa myytyä; asiakirjoja on skannattu sähköiseksi; tavaraa on annettu tarvitseville. Norjaan ystävälleni säilytykseen jäi stereot ja pahvilaatikko sillä ehdolla että "jonain päivänä" haen pois.

Viimeisellä viikolla illallistettiin tietysti intialaisessa ravintolassa ja läksiäislahjaksi sain silmälaput eli eyepad. Läksiäisbileissä koko baarikaappi oli altistettu juhlayleisön käyttöön ja kehuja hyvistä juhlista sateli jälkikäteen. Mikäs sen parempi keino varmistaa että on turvasatama jos Nirvanaa ei löydykään.

Oman elopainoni verran tuli omaisuutta myös suomeen turvalliseen ja salaiseen paikkaan säilöön. Yksin kun matkustaa kuuden matkalaukun kanssa niin hyvät ystävät ja sukulaiset tulevat tarpeeseen, että saa laukut edes lentokentälle ja pois. Kiitos!


Kaksi koematkaa

Pitkälle matkalle ei missään nimessä kannata lähteä kylmiltään, vaan pitää varmistaa että hommat on pydeessä.

Viime jaksossa mainitun uuden passin kävin viikon ikäisenä leimaamassa Ukrainassa Borispolin lentokentällä kohtalokkain seurauksin. Lentokentällä mua vastassa oli Elli*) jonka kanssa juotiin pikakahvit ennenkuin hän toimitti minut majapaikkaani. Pelimiehenä tietysti pyysin toiset treffit seuraavalle päivälle ja ilmeisesti vanhan ketun charmi puri koska viidennet treffit ovat ensi viikolla suomen Lapissa. Oiva tilaisuus koeajaa vanha rinkka ja uusi kameralaukku tositoimissa ennen Intian vaativia oloja.

Lennot Intiasta kuudenteenkin treffipaikkaan**) on jo ostettu.

*) Nimi muutettu
**) Paljastetaan lähempänä ajankohtaa

No comments:

Post a Comment