Pages

Thursday, October 25, 2012

Eka etappi bookattu

Lennot


Noniin immeiset, ei muuta kuin penninvenyttäjä awardia tännepäin tai myöntäkää vähintäänkin mustavyö matkahakkeroinnissa (engl. travelhacking), sain nimittäin kohtuu edulliset lennot varattua tuonne helmikuun loppuun. Jonkin verran piti käyttää luovuutta ja erilaisia lentohakukoneita, mutta kyllähän nämä skyscannerit yms. on olleet tuttuja jo kauan.

Eli salaiseksi jäävänä lähtöpäivänä mut voi bongata HELsinki-Vantaan lähtöaulasta suuntana OSLon kenttä, jossa joudumme odottelemaan hurjat seitsemän tuntia kultapossukerhon loungessa jatkolentoa DXB nimiseen kaupunkiin lähi-idässä. Tässä lähi-idän ihmekaupungissa tavoitteena on ottaa hissi ylös maailman korkeimpaan rakennukseen ja avata reissun matkavalokuvasaldo huikealla panoraamakuvalla. Aikaa layoverille on varattu pari päivää eli valokuvat ei jää ottamatta vaikka hissi olisi epäkunnossa.

Halusin laskeutua SpiceJet:lla Intian kamaralle, mutta olosuhteiden pakosta*) olen nyt Air India lentoyhtiön kanta-asiakas ja tämän uuden hienon asiakassuhteen aion korkata lentämällä portugalilaisten kolonisoimaan kaupunkiin BOMbayhin, joka tosin nykyään tunnetaan nimellä Mumbai. Eli jos myöhemmin sekoilen kaupunkien nimissä, niin syy ei ole suinkaan minun vaan intialaisten. :)

Mumbaista otamme bussin kohti Goan turistirysää, jossa on tarkoitus ns. rentoutua eli totuttaa pää, vatsa ja kaikki kuusi aistia intian ihmeelliseen ihanuuteen.

Voi Kana!


Eli tuttujen kesken Murgh Makhani (engl. butter chicken) on uusin löytöni intialaisen keittiön ihmeistä. Meneillä onkin tämänhetkisen koti/työkaupunkini Kotkalaakson (nor. Arendal) intialaisravintolassa valmennusohjelma. He kun mittaavat ruuan tulisuutta numeerisella asteikolla 2-6, jossa numero kuusi edustaa suurinta capsaicin-pitoisuutta. Tällä päivämäärällä voin vahvistaa että vitonen menee alas pienellä otsahiellä. Intialainen kolleegani on samassa ravintolassa popsinut kerran kasin, mutta ei kuulemma ollut helppoa eikä nautinnollista.

Matkaseuraa


Tarkkaavaisimmat kielipoliisit huomasivatkin jo että käytin monikkomuotoista verbiä hetki aiemmin. Tämä ei suinkaan ollut vahinko. Hardcore travellaajien ja virtuaalimatkaajien keskustelupalstalta löytyi ekalle etapille reissukaveriksi ja turvamieheksi suomalainen Tropico**) jonka kanssa matkan aloitamme ja jos vielä Goan jälkeen siedämme toisiamme, niin matka jatkunee yhteisenä kunnes polkumme erkanevat.

Rehellisesti,
Elmo-ji

*) Koko roska maksoi melko tarkkaan kaks tuhatta norjalaista eli n. 267 erkkiä,
**) Nimi muutettu

No comments:

Post a Comment